Diakoniatyössä teemme tarvittaessa kotikäyntejä. Tapaamisen voi sopia myös vastaanotolle diakoniatoimistoon. Tarjoamme  myös erilaisia ryhmäkokoontumisia seurakunnassa ja pidämme hartaushetkiä hoitolaitoksissa.

Diakonia on kristillisiin arvoihin perustuvaa palvelutyötä. Tehtävä toteutuu hengellisenä, henkisenä ja sosiaalisena tukena sekä aineellisena apuna. Apua pyritään antamaan erityisesti niille avun tarpeessa oleville, joita yhteiskunnan tukitoimet eivät välttämättä tavoita tai ne ovat riittämättömiä. Diakoniatyön antama taloudellinen apu on tarkoitettu kertaluontoiseksi avuksi, vaikean tilanteen yli pääsemiseksi.

Kohtaamisessa on konkreettisen avun antamisen lisäksi tärkeää toivon, luottamuksen ja selviytymismahdollisuuksien vahvistaminen elämän eri alueilla. Luottamukselliset keskustelut ja tapaamiset voidaan sopia joko kotiin tai diakoniatoimistolle.

 

Ole rohkea ja luja, älä pelkää äläkä lannistu. Herra, sinun Jumalasi, on sinun kanssasi kaikilla teilläsi." Joos.1:9

Diakoniaruokailu Outokummussa on kesätauolla.

 

Talousongelmissa on hyvä ottaa aina ensin yhteyttä sosiaalitoimistoon tai talous- ja velkaneuvontaan. Seurakunnan diakoniasta saat myös apua. Seurakunnan diakoniatyöntekijä keskustelee luottamuksellisesti kanssasi raha- ja velkatilanteestasi.

Talousapua ja -neuvontaa

Kuvassa kädet päällekkäin

Rahahuolet voivat yllättää kenet tahansa! Diakoniatyössä sinut kohdataan, siis nähdään ja kuullaan, kiireettömästi ja kokonaisvaltaisesti. Ota rohkeasti yhteyttä. Oman seurakuntasi diakoniatyöntekijät auttavat sinua eteenpäin. 

Arjen ongelmat

Ota yhteyttä

Diakoniatyöntekijä
Pappilantie 1b
83700 Polvijärvi

Päivystys ja ajanvaraus puhelimitse maanantaisin klo 9-11. Muina aikoina vastaan mahdollisuuksien mukaan ja soitan takaisin, jos olen muissa työtehtävissä. Yhteyttä voi ottaa myös tekstiviestillä, whatsappissa tai sähköpostitse. Myös perinteinen hihasta vetäminen toimii kun kohtaamme tapahtumissa. Viikkovapaat lauantai sekä sunnuntai.

Olen täysipäiväinen seurakunnan diakoniatyöntekijä 1.12.2022 alkaen. Minuun saa olla matalallakin kynnyksellä yhteydessä. Voit sopia kanssani tapaamisen tai tulla ryhmiin ja tapahtumiin, jotka näkyvät tapahtumakalenterissa.

Diakoni
Kummunkatu 19
83500 Outokumpu

Vapaapäivät lauantai ja sunnuntai.