Kuusjärven kirkon peruskorjaus

 

 

Kuusjärven kirkko v. 2021, kuva: Jari Turpeinen

Kirkkoa aletaan peruskorjata vaiheittain. Kuusjärven kirkko on merkittävän arvokas rakennushistoriallinen kohde. Peruskorjauksen kaikista vaiheista on käyty neuvottelut Museoviraston kanssa.

Kuusjärven kirkon peruskorjauksesta on tehty rakennustyöseloste ja suunnitelma urakkalaskentaa varten. Laatijana on Arkkitehdit OK/ Teija Kokko. Teija Kokko on tehnyt merkittävän rakennushistoriaselvityksen, johon voi tutustua allaolevan linkin kautta.


Rakennushistoriallinen selvitys >>>Linkki avautuu uudessa välilehdessä (pdf)

Peruskorjauksen ensimmäinen vaihe suoritetaan vuoden 2024 aikana, jolloin kirkko on kiinni. Urakkatarjoukseen sisältyy alapohjan kunnostus, esteettömän sisäänkäynnin rakentaminen ja esteettömän kulun varmistaminen alttarille. 'Pääoven ja kirkkosalin takaosan väliin tehdään esteetön WC-tila sekä keittiö. Kirkkosalista poistetaan joitain penkkirivejä. Kirkkoon tehdään kunnanverkkoon liitettävät vesi- ja viemäröintiputket. 

Kirkon vesikaton kunnostus puhdistus, pinnoite ja maalauskäsittelystä on urakkatarjous vielä saamatta.

Kaikki kirkon muutostyöt toteutetaan yhdessä Museoviraston suunnitelman mukaan kirkon historiallista näkymää arvostaen. Uurakkatarjouket I-vaiheen toutekselle on saatu ja pääurakoitsijaksi on valittu Jokiväri Oy. Tavoite on, että kirkko voisi olla avoinna yleisölle jouluksi 2024

Näillä näkymin ennen remontin II-vaihetta kirkko pidetään yleisölle auki vuosina 2025 - 2026 kesäaikana ja jouluna.

Kuusjärven kirkko on tarkoitus pitää jatkossa avoinna kesäkausina ja joulun aikaan. Lämmitysjärjestelmänä on ilmalämpöpumput.

Seuraavina vuosina kirkkoa peruskorjataan niin, että tehdään ulko- ja sisäpintatyöt ja monia muita yksittäisiä toimenpiteitä. Kirkon peruskorjauksen rahoitukseen käytetään Outokummun ja Polvijärven seurakunnan omaa rahoitusta sekä anotaan vaiheittain kirkkohallituksen tukia. Tuista ensimmäinen on jo myönnetty.

Kuusjärven kirkon korjaustoimikunta yhdessä rakennuttajakonsultin, kirkkoneuvoston ja museoviraston kanssa vievät korjaushanketta eteenpäin.  Korjaustoimikunnan puheenjohtajana toimii Eero Mononen.

Lisätietoja peruskorjauksen etenemisestä: vt. talouspäällikkö Matti Ruhanen, p. 0400248779 tai matti.ruhanen@evl.fi,

kirkkoneuvoston puheenjohtaja, kirkkoherra Satu Ruhanen, p. 0400248771 tai satu.ruhanen@evl.fi.