Häät

Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo, rakkaus.
Mutta suurin niistä on rakkaus.

1 Kor 13:13

Vihkiminen

Kirkollinen vihkiminen liittää ihmiset toisiinsa paitsi oikeuden niin myös Jumalan silmien edessä. Häissä pari lupautuu kunnioittamaan ja rakastamaan toisiaan ja sitoutumaan toisiinsa. Monet haluavat juhlia tätä tilaisuutta perheidensä ja ystäviensä kanssa, mutta toiset haluavat pienet häät. On kuitenkin muistettava, että läsnä pitää olla vähintään kaksi todistajaa.

Kirkollisen vihkimisen edellytyksenä on, että sekä morsian että sulhanen ovat rippikoulun käyneitä kirkon jäseniä tai toinen on rippikoulun käynyt kirkon jäsen ja toinen kuuluu muuhun kristilliseen kirkkokuntaan. Samaa sukupuolta olevien avioliitto on mahdollista solmia vain siviilivihkimisenä, mutta parin kanssa voidaan viettää rukoushetki.

Useimmat parit valitsevat kirkon vihkipaikakseen, mutta vihkiminen voidaan toimittaa myös kotona tai jossakin muussa vihittäville tärkeässä paikassa. Vihkiparin halutessa voidaan pitää myös häämessu, jossa jaetaan ehtoollinen koko hääväelle.

Kun suunnittelet häitä, ota yhteyttä seurakuntatoimistoon, p. 0400 248 770. Sieltä voit varata kirkon, papin ja kanttorin.

Vihkitilaisuuden musiikkivalinnoissa ole yhteydessä seurakunnan kanttoriin. Häämarsseista ja muista musiikkitoiveista tulee sopia hyvissä ajoin. Kanttoria voi myös pyytää esittelemään erilaisia häämarsseja ja juhlaan sopivia lauluja.

Esteiden tutkinta ja kuulutukset

Avioliiton esteiden tutkinta tehdään kaikille avioliittoon aikoville pareille. Siten varmistetaan, ettei kihlakumppaneilla ole Suomen avioliittolaissa mainittuja esteitä avioliiton solmimiselle.

Kuvassa käsi pujottaa toiseen käteen, nimettömään, sormuksen