Kuvassa rantakalliot

Jumalanpalvelus ja uskonelämä

Jo kirkon alkuajoista asti ovat ihmiset kokoontuneet viettämään yhdessä jumalanpalvelusta. Tänäkin päivänä jumalanpalvelus yhdistää kristittyjä ympäri maailmaa toisiinsa. Suomen evankelisluterilaisessa kirkossa jumalanpalvelusten teemat seuraavat kirkkovuoden tapahtumia, jotka vaikuttavat virsien ja tekstien valintaan sekä kirkolliseen väriin.

Sunnuntaisin sekä muina kirkollisina pyhä päivinä Outokummun ja Polvijärven seurakunnan kirkonkellot kutsuvat seurakuntalaisia jumalanpalvelukseen rukoilemaan, laulamaan sekä kuulemaan Raamatun sanaa. Messuissa vietämme ehtoollista ja sanajumalanpalveluksissa pääpaino on Raamatun sanalla sekä rukouksella.

Outokummun ja Polvijärven kirkkojen lisäksi jumalanpalveluksia järjestetään jouluna sekä kesäaikaan (ja jouluna) Kuusjärven kirkossa että Martonvaaran kappelissa. Talvisaikaan Martonvaaran kappeli on kiinni ja Polvijärven Jumalanpalvelukset siirtyvät seurakuntatalolle. Jumalanpalveluksia striimataan myös seurakunnan YouTube-tilille katsottavaksi Outokummun kirkossa talviaikaan sekä Polvijärven kirkossa kesäaikaan.

Tilaisuuksissa avustajina voivat myös toimia koulutetut vapaaehtoiset avustajat esimerkiksi tekstin lukijana, messussa ehtoollisavustajana taikka kolehdin kerääjänä.

Hae virsikirjasta

Virren numero


Sanahaku
 

Haulla siirryt Virsikirjasivustolle.

Ota yhteyttä

Kirkkoherra
Kummunkatu 19
83500 Outokumpu

viikkovapaat pe-la

Olen seurakunnan kirkkoherra ja pappi. Johdan seurakunnan toimintaa, sekä hallintoa yhdessä luottamushenkilöiden kanssa. 
Toimin seurakunnan kirkkoneuvostossa puheenjohtajana.