Kirkko ja sen perinteet

Joulua, pääsiäistä ja juhannusta vietämme joka vuosi. Jo lapsen syntymästä alkaa kuuluminen osaksi näitä perinteitä.

Kaste, kummit, rippikoulu tai häät henkilön elämisen varrelta aina hautaamiseen saakka kuuluvat osana jokaisen kirkollista perinnettä. 

Lapsi liitetään kasteessa seurakunnan jäseneksi. Kummin rooli on toimia lapselle kristillisenä kasvattajana ja tien näyttäjänä.
Avioliittoon vihkiminen välittää Jumalan siunauksen pariskunnalle. Raamattu ja sen historian sisällön tunteminen antaa vahvistusta kristityn elämään. Kristittynä on hyvä tuntea omat taustansa. Näin voi paremmin ymmärtää itsensä lisäksi myös toisenlaisista lähtökohdista olevia henkilöitä.

Tiesitkö, että pääsiäisen ajan vietossa pääsiäismunat symboloivat ylösnousemusta. Nimipäiväkortti kummilapselle lähetetään, koska nimipäiväkalenteri pohjautuu pyhimyskalenteriin. Kirkon toimintoihin kaivataan myös tavallista kirkonväkeä moninaisiin tehtäviin.

Ota seurakunnan työntekijöihin rohkeasti yhteyttä, jotta löytäisimme sinulle juuri sopivaa ja mielekästä tekemistä.

Yhteystietomme löydät sivustolta 'Yhteystiedot' -kohdasta.

Yhdessä voimme vaikuttaa asioihin.

Ikoni, missä nainen pitää lasta sylissään. Kehykset ovat kultaiset väriltään
Ikoni taulu
Kuvassa on Temmeksen Kirkon alttaritaulu Carl Christoffer Stadigh 1847. Jeesus viimeisellä ehtoollisella
Temmeksen Kirkon alttaritaulu Carl Christoffer Stadigh 1847

Usko Jumalaan on turvallista luottamusta siihen, että ihmisen elämä ei ole pelkästään omien käsien varassa. Niin kuin lapsi turvautuu vanhempiinsa, ihminen voi turvautua Jumalaan. Lue lisää siitä, mitä on kristinuskoLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja mitä tarkoittaa luterilaisuus.